Kategorije proizvoda
  Meni Zatvori

  Sobne biljke

  Usluga sadnje cveća
  Load
  View as Mreža Lista
  Sortiraj
  Picture of Phalaenopsis mix 12/55 1 grana

  Phalaenopsis mix 12/55 1 grana

  Phalaenopsis mix 12/55 1 grana je Orhideja koja predstavlja jedan od najlepših cvetova koje nam je priroda podarila, čiji cvet izgledom podseća na noćnog leptira u letu, pa se često zbog toga nazivaju Orhideje noćni leptiri. Ima ih svih boja, oblika, dezena i veličina. One predstavljaju simbol ljubavi i pažnje, a zbog egzotičnog i živopisnog izgleda sve je češći poklon i nalazi se u sve više domova.
  140400140
  2.250  RSD
  Picture of Zamioculcas Zamiifolia

  Zamioculcas Zamiifolia

  Zamioculcas Zamiifolia je biljka afričkog porekla, ali odlično uspeva u tamnim ćoškovima kuća i kancelarija.

  Odlikuje se tamnozelenim listovima, izuzetno je laka za održavanje.

  Vrlo je dekorativna, najčešće korišćena za uređenje kancelarijskih prostora.
  Uz minimalno nege imaćete bujnu i prelepu sadnicu sjajno zelenih, mesnatih listova.
  1.990  RSD
  Picture of Saintpaulia mix 12/20 Inova

  Saintpaulia mix 12/20 Inova

  Saintpaulia mix 12/20 Inova ili afrička ljubičica, pripada porodici Gesneriaceae i srodna je gloksinijama. Izvorna vrsta je tamnoplava, ima ih svetloljubičastih, crvenih, belih, roza i boje jorgovana, ali i sa dvostrukim cvetovima.
  Biljka sa belim cvetovima koja se retko može nabaviti, kroz vreme menja boju na rubovima. Visoka je oko 10cm, a široka 12-15 cm. Prilično brzo raste.
  Cveta cele godine, najviše leti. Afrička ljubičica je biljka bez mirisa.
  140400149
  599  RSD
  Picture of Anthurium mix

  Anthurium mix

  Anthurium mix jedna je od sve češće gajenih sobnih biljaka, svojim elegantnim izgledom krasi svaki enterijer, daje mu posebnost i unosi dah egzotike tropskih krajeva.
  1.490  RSD
  Picture of Hyacinthus mix ball 07/15

  Hyacinthus mix ball 07/15

  Hyacinthus mix ball 07/15 ili Zumbul se najčešće gaji kao baštenska biljka, ali može da se gaji i kao sobna biljka. Zumbul može da se kombinuje sa ostalim vesnicima proleća. Zumbul je višegodišnja biljka koja se najčešće razmnožava tako što starije lukovice rađaju mlađe. Lukovice zumbula sade se u jesen u vrt, ili u saksije koje treba ostaviti unutra. Za njih je najbolja zemlja bogata humusom koja dobro propušta vodu.
  140400121
  279  RSD
  Picture of Pilea peperomioides 10/15

  Pilea peperomioides 10/15

  Među najmodernijim kućnim biljkama, kineska biljka novca (poznata i kao biljka palačinki, biljka prijateljstva, biljka novčića ili NLO biljka) obožavana je zbog svog jedinstvenog izgleda.
  Okrugli listovi veličine novčića su debeli i sjajni. Svaki list je pričvršćen za krunu biljke pomoću stabiljke (peteljke) koja se povezuje direktno sa donjom stranom lista, dajući joj veoma jedinstven izgled.
  Sklonost ove sobne biljke da stvori mnogo malih „ćerki biljaka“ koje se lako odvajaju od matične biljke znači da je to odlična sobna biljka za deljenje sa prijateljima i porodicom.

  O biljci

  Pilea je zapravo član porodice kopriva (Urticaceae) i poznata je biljka po svom neobično dekorativnom lišću. Nastao je u tropskim i sub-tropskim regionima Azije, Afrike i Amerike. Poznata i kao kineska biljka novca (Pilea peperomioides). Biljka je dobila ime po listovima u obliku novčića na dugim, tankim stabljikama.

  Nega

  Pilea je sobna biljka sa neverovatno malim održavanjem. Postavite biljku na toplu, svetlu lokaciju (bez punog sunca).
  Zalivajte ga jednom nedeljno i dajte mu biljnu hranu jednom u dve nedelje. Pilea ne voli da bude mokra, pa je bolje preskočiti rundu zalivanja nego ponovo zaliti kada je tlo još vlažno. Takođe uspeva u visokoj vlažnosti.
  140400930
  1.790  RSD
  Picture of Spathiphyllum

  Spathiphyllum

  Spathiphyllum 07/28 je višegodišnje, sobno cveće, poreklom iz tropskih kišnih šuma. Spatifilum svojim elegantnim šarmom krasi svaki enterijer. Naziva se i Mesečev cvet, ima otmene bele cvetove nalik kalama koji se elegantno ističu nasuprot tamnozelenim listovima, pa spada u red popularnih dekorativnih biljaka koje oplemenjuju i čine prostor lepšim, lako je za negu i jedna je od vrsta sobnog cveća koje prečišćava vazduh.
  599  RSD
  Picture of Rosa mix 13/30

  Rosa mix 13/30

  Rosa mix 13/30 je vrlo lepa, neobična i atraktivna biljka koju možete uzgajati kod kuće ili u svom vrtu. Ovaj atraktivni cvet neverovatne lepote od davnina privlači povećanu pažnju. Malo biljaka može se uporediti s njom po aromi, raznolikosti oblika i boji te obilju i trajanju cvetanja. Bez obzira na vrstu koju ste dobili, briga za ružu biti će ista.
  140400147
  999  RSD
  Picture of Dracaena Marginata Mix 30-10 17/80

  Dracaena Marginata Mix 30-10 17/80

  Dracaena Marginata Mix 30-10 17/80 je dekorativno sobno cveće sa tankim listovima koji su sjajni i tamno zeleni, dok su ivice lišća tamno crvene boje. Ova biljka je u gornjem delu primetno gušća dok je u donjem delu neretko potpuno bez listova, to je iz razloga jer novi listovi rastu na vrhu pa stari konstantno opadaju. Vrlo je popularna zbog svoje lepote ali i zbog činjenice da je veoma skromna i ne zahteva preteranu negu.
  140400085
  2.490  RSD
  Picture of Peperomia mix

  Peperomia mix

  Peperomia mix 10/15 je višegodišnja biljka čiji listovi su najčešće mesnati i prošarani. Ima veliki broj različitih vrsta koje se značajno razlikuju i za koje nikada ne biste rekli da su uopšte srodnici. S vremena na vreme joj je potrebno rezanje kako bi se očuvao lep izgled. Raste veoma sporo i dostiže visinu do 30cm. Potrebno joj je dosta svetlosti, ali ne direktne.
  969  RSD
  Picture of Dracaena Lucky Bamboo spiral

  Dracaena Lucky Bamboo spiral

  Dracaena Lucky Bamboo spiral 70cm je popularna kućna biljka, laka za održavanje i veoma uspešno raste u vodi. Prema Feng Shui-u donosi sreću, naročito ako se dobije na poklon. Ova biljka ne zahteva gotovo nikakvu negu i lako se prilagođava novoj sredini. Dobro upeva na svetlom mestu zaštićenom od direktnog sunca ili polusenci. Ne zahteva prihranjivanje.
  140400082
  499  RSD
  Picture of Chamaedorea Elegans

  Chamaedorea Elegans

  Chamaedorea Elegans 09/40. Brdska palma može da poboljša tvoje raspoloženje, a tvoj dom učini življim. O ovoj biljci se lako stara, a idealna je za kancelarije, gde vlaži vazduh i pruža kreativnije i opuštenije radno okruženje. Može se staviti napolje, na toplo, ali izvan dometa direktne sunčeve svetlosti. Chamaedorea Elegans 09/40 raste i do 2 m, pa možeš uzgajati sopstvenu džunglu u kancelariji ili kod kuće ukoliko želiš.
  429  RSD
  Picture of Crassula mix

  Crassula mix

  Crassula mix 05/8 spada u sukulentne biljke(listovi su mesnati, skladište vodu). Zemlja u kojoj treba biti posađena je ista kao za kaktuse i ostale sukulente (40% peska, 20% šumskog humusa, 20% zemlje za cveće, a ostatak sitni šljunak, perlit, lomljena cigla), zahteva zimsko mirovanje (oktobar-april) kada biljku treba zalivati sa što manje vode, 1-2 puta tokom cele zime. Ukoliko biljci ne možete pružiti ove uslove, preko zime može biti i na toplom. Tada je zalivanje nešto češće.
  279  RSD
  Picture of Fittonia mix sitnolisna 8/10

  Fittonia mix sitnolisna 8/10

  Fittonia mix sitnolisna 8/10 (planten) je iz porodice porodice Acantov, koju vole mnogi ljubitelji biljaka. Jako popularna zbog svoje elegancije i atraktivnog izgleda. Osnovna briga će pomoći da se otkriju svi aspekti lepote biljke. Savršeno se uklapa u bilo koji enterijer, spada u biljke koje unose pozitivnu energiju, ona ima moć da upije štetne materije i mirise. Krase je tamnozeleni listovi ovalnog oblika sa blago zašiljenim vrhom.
  140400112
  499  RSD
  Picture of Dracaena Cintho 21/110 - 60-30-15

  Dracaena Cintho 21/110 - 60-30-15

  Dracaena je poreklom iz tropskih krajeva Azije, Afrike i Južne Amerike. Ova veoma jaka biljka je pogodna za praktično svaki enterijer. Listovi Dracaene Cintho su tamnozeleni sa žutom ili svetlozelenom prugom po sredini.
  140400691
  6.990  RSD
  Filtriraj po
  Filter by attributes
  • Brend