Kategorije proizvoda
    Meni Zatvori

    Roštilji i oprema

    Load
    View as Mreža Lista
    Sortiraj
    -16%
    Picture of Weber Genesis E-335 plinski roštilj

    Weber Genesis E-335 plinski roštilj

    - Grilovanje veće količine hrane u isto vreme na ekstra-velikoj površini za pečenje

    - Proširiva gornja rešetka za pečenje obezbeđuje drugi nivo za grilovanja

    - Kompatibilan sa WEBER CRAFTED

    - Extra-veliki sto za pripremu i posluživanje

    - Novi i poboljšani pleh za masnoću na izvlačenje

     

    Grilujte, pecite, pa čak i wok-ujte na plinskom roštilju Genesis E-335. Sa Weber-ovom najvećom i najtoplijom zonom za pečenje i proširivom gornjom rešetkom za pečenje - možete pripremiti kompletan restoranski obrok napolju. Kompatibilnost s Weber Crafted kolekcijom outdoor kuhinje pruža neograničene kulinarske mogućnosti, omogućavajući vam da pripremate obroke koje niste nikada pre pripremali na roštilju.

    140301810
    279.990  RSD 234.990  RSD
    -15%
    Weber roštilj na plin Spirit II E-210 GBS

    Weber Spirit II E-210 GBS roštilj na plin

    Weber Spirit II E-210 GBS roštilj na plin
    Plinski roštilj Weber Spirit E210 Original. StopWatch tehnologija. Dva gorionika od nerđajućeg čelika (ukupna snaga 7,7 kW / h). Crossover sistem paljenja. Termometar s dve funkcije. Dve rešetke za pečenje od livenog gvožđa. Čelični profili Flavorizer Barovi, emajlirani sa slojem porculana. Warm-up mreža gde jela ostaju topla. Novi sistem za sakupljanje masti koji izbegava paljenje i olakšava čišćenje. Obnovljen dizajn poklopca, od emajliranog čelika, sa integrisanim termometrom. Ergonomska plastična ručka. Dve bočne police. Pripremljeno za iGrill 3, za savršeno pečenu hranu.

    Tehnički podaci: Weber Spirit II E-210 GBS

    Dimenzije kod otvorenog poklopca (VxŠxD): 159x129x80 cm
    Glavna površina za pečenje (DxŠ): 52x45 cm
    Sklopive radne police
    Šest vešalica za pribor
    Točkovi otporni na udarce i vremenske uslove
    Veličina mreže (DxŠ): 52x45 cm
    Težina: 55 kg
    25 godina garancije
    140301490
    99.990  RSD 84.990  RSD
    -13%
    Picture of Weber MasterTouch GBS C-5750 roštilj na ćumur

    Weber MasterTouch GBS C-5750 roštilj na ćumur

    Roštilj na ćumur Weber Master Touch GBS C-5750 savršeno je rešenje za sve koji žele kombinovati pečenje sa dimljenim i pečenim mesom. Sa ovim roštiljem "3 u 1", meso će se do savršenstva karamelizovati (roštilj već ima rešetku za pečenje), pečeno celo pile ili jednostavno prodimljena rebra ili veće komade mesa. Sa dodatkom ugljeničkog prstena, deflektorom sa obnovljenim ventilacionim protokom, vaš novi Master-Touch odmah će se pretvoriti u pušnicu ili pećnicu. Roštilj za pečenje ima odvojivo jezgro u koje se mogu smestiti brojni Gourmet BBQ dodaci za kuvanje. Raznovrsnost roštilja dobi će nove dimenzije sa ovim modelom, a vaš omiljeni IGrill termometar sada se može postaviti na ugrađenu policu. Uz isporučene korpe za ugalj, indirektan način pečenja biće lak.

     

    Na novom Weber modelu dodali smo sistem opruge, koji će osigurati da poklopac ne držite u ruci tokom pečenja. Hromirana rešetka sa odvojivim jezgrom, spremna za upotrebu Gourmet BBQ sistema. Integrisani termometar sa logotipom. Poklopac i kotao emajlirani porculanom OneTouch® sistem za čišćenje od nerđajućeg čelika sa obnovljenim sistemom za vazduh koji olakšava dimljenje. Poboljšani položaj otvora na poklopcu na rešetkama od 57 cm (preciznije merenje temperature - ventili i termometri sada su u ravnoj liniji, kao kod 47 cm). Odvojivi kontejner za pepeo u crnoj boji.

     

    Tehnički podaci: Weber Master Touch GBS C-5750

    Dimenzije sa otvorenim poklopcem (VxŠxD): 141x65x76 cm
    Dimenzije sa zatvorenim poklopcem (VxŠxD): 100x65x76 cm
    Prečnik grila: 57
    Veća radna visina na rubu One-Touch Original
    Vešalica za pribor ugrađena u prednju ručku
    Štitnik od toplote ispod ručke na poklopcu
    Sigurnosne igle na nogama (za lakši i sigurniji prenos)
    Poboljšana posuda za pepeo (lakše uklanjanje i popravljanje)
    Opruge za otvaranje poklopca
    Točkovi sa gumenim poklopcem, otporni na udarce i loše vreme

    140301726
    53.990  RSD 46.690  RSD
    -10%
    Picture of Weber Orig Kettle E-5710 BLK EU roštilj na ćumur

    Weber Orig Kettle E-5710 BLK EU roštilj na ćumur

    Weber Orig Kettle E-5710 BLK EU roštilj na ćumur
    Najpoznatiji i najprodavniji Weberov roštilj. Posuda i poklopac su od vatrostalnog čelika. Ručke su od plastike ojačane staklenim vlaknima. Poseduje aluminijumski ventilacioni otvor, hromiranu čeličnu četku za pečenje. Točkovi su od tvrde, vodonepropusne plastike. Sistem za čišćenje jednim dodirom sa dubokim sakupljačem pepela i ugrađenim kukama za lak pristup alatima za pečenje.

    Tehnički podaci: Orig Kettle E-5710 BLK EU

    Dimenzije – otvoren poklopac (VxŠxD): 92x65x78 cm
    Dimenzije – zatvoren poklopac (VxŠxD): 107x65x67 cm
    Prečnik: 57 cm
    Ukupna površina za pripremanje hrane: 2342 cm²
    Težina: 16,329 kg
    Vrsta sredstva za potpalu: ćumur
    Drška kupole od najlona ojačana staklom: 1
    Dve pregrade za ugalj
    Ručka poklopca: 1
    Izdržljivi točkovi za sve vremenske uslove: 2
    Dodaci kuke: 2
    Aluminijumski prigušivač otporan na rđu: 1
    140300232
    40.490  RSD 36.390  RSD
    -10%
    Picture of Weber Master-T Prem E-5770BLK EU roštilj na ćumur

    Weber Master-T Prem E-5770BLK EU roštilj na ćumur

    Weber Master-T Prem E-5770BLK EU roštilj na ćumur
    Posuda i poklopac su od nerđajućeg čelika. Termometar je ugrađen u poklopac. Poklopac je sa šarkom za olakšavanje otvaranja i zatvaranja. Ručke su od plastike ojačane staklenim vlaknima. Poseduje aluminijumski ventilacioni otvor, hromiranu čeličnu četku za pečenje. Točkovi su od tvrde, vodonepropusne plastike. Aluminijumski hvatač pepela. Dve pregrade za ugalj. Sistem čišćenja jednim dodirom sa uklonjivom pepeljarom za lako uklanjanje pepela i regulaciju temperature. Karbonski prsten i ploča difuzora za lako pušenje. Poseduje posudu za merenje uglja i dve korpe za ugalj.
    Praktičan zglobni poklopac i prsten za delotvornu potrošnju ćumura.

    Tehnički podaci: Master-T Prem E-5770BLK EU

    Dimenzije – otvoren poklopac (VxŠxD): 141x65x76 cm
    Dimenzije – zatvoren poklopac (VxŠxD): 100x65x76 cm
    Prečnik: 57 cm
    Ukupna površina za pripremanje hrane: 2342 cm²
    Težina: 24 kg
    Vrsta sredstva za potpalu: ćumur
    Ručka kupole od najlona ojačanog staklom: 1
    Izdržljivi gumeni oblikovani točkovi prečnika 20 cm za sve vremenske uslove: 2
    Kuke za pribor: 2
    Aluminijski prigušivači otporni na rđu: 1
    Držači ćumura char-basket: 2
    140300236
    59.990  RSD 53.990  RSD
    Picture of Weber Orig Kettle E-4710 BLK EU roštilj na ćumur

    Weber Orig Kettle E-4710 BLK EU roštilj na ćumur

    Weber Orig Kettle E-4710 BLK EU roštilj na ćumur
    Najpoznatiji i najprodavniji Weberov roštilj. Posuda i poklopac su od vatrostalnog čelika. Ugaona kuka unutar poklopca za roštilj. Termometar je ugrađen u poklopac. Poseduje aluminijumski ventilacioni otvor, hromiranu čeličnu četku za pečenje. Točkovi su od tvrde, vodonepropusne plastike. Nadograđene funkcije, kao što je sistem za čišćenje jednim dodirom sa dubokim sakupljačem pepela i ugrađenim kukama za lak pristup alatima za pečenje.

    Tehnički podaci: Weber Orig Kettle E-4710 BLK EU

    Dimenzije za poklopac otvoren (VxŠxD): 84x60x67 cm
    Dimenzije za poklopac zatvoren (VxŠxD): 97x60x57 cm
    Ukupna površina za pripremu hrane: 1548 cm²
    Težina: 13,154 kg
    Vrsta sredstva za potpalu: ćumur
    Ručka kupole od najlona ojačanog staklom: 1
    Izdržljivi gumeni oblikovani točkovi za sve vremenske uslove: 2
    Kuke za pribor: 2
    Aluminijski prigušivači otporni na rdju: 1
    Držači ćumura char-basket: 2
    140300223
    38.490  RSD
    Savic Roštilj hvl 450x300

    Savić roštilj HVL 450x300 17003

    Veoma kvalitetan roštilj praktičan u svakoj prilici. Rešetka se može koristiti i bez kutije.
    Dimenzije: 450 x 300 mm
    140301082
    2.490  RSD
    Weber roštilj na ćumur Compact 47cm

    Weber Compact roštilj na ćumur 47cm

    Weber roštilj na ćumur Compact 47cm
    Poklopac i činija otporni na vatru i rđu.
    Otporan na vremenske uslove i izuzetno izdržljiv.
    Aluminijumski otvor pruža odgovarajući protok vazduha za savršeno roštiljanje.
    Ručka otporna na vremenske uticaje sa zaštitnim toplotnim štitnikom. Poklopac i činija napravljeni su od čelika i porcelana, emajlom presvučeni iznutra i spolja. Poklopac i činija otporni na vremenske uslove. Aluminijumski otvori otporni na rđu pružaju odgovarajući protok vazduha za savršeno roštiljanje. Rešetka za kuvanje otporna na rđu je trostruko obložena što je čini izuzetno izdržljivom.

    Tehnički podaci: Weber Compact 47 cm

    Dimenzije (poklopac zatvoren) VxŠxD: 87,9x53,1x54,1 cm
    Prečnik: 47 cm
    Težina: 8,94 kg
    Tip goriva: ćumur
    Broj ručki: 2
    Izdržljivi točkovi: 2
    Aluminijumski prilozi otporni na rđu: 2
    Čaša za merenje uglja
    Najlonske drške ojačane staklom
    140300239
    20.990  RSD
    Weber roštilj na ćumur Go-Anywhere Charcoal

    Weber Go-Anywhere Charcoal roštilj na ćumur

    Weber Go-Anywhere Charcoal roštilj na ćumur
    Sadrži posudu i poklopac presvučeni porcelanskim emajlom. Na poklopcu se nalaze dva ventilaciona otvora za kontrolu temperature.
    Roštilj dolazi sa posudom za merenje briketa što omogućava da koristite tačno pravu količinu goriva. Otvaranje poklopca samo na jednoj strani posude omogućava istovremeno direktno i indirektno pečenje na žaru.
    Preklopni stalak osigurava poklopac prilikom transporta. Roštilj poseduje hromiranu rešetku, posudu za kapanje i dršku otpornu na UV zračenje.

    Tehnički podaci: Weber roštilj Go-Anywhere

    Dimenzije (poklopac zatvoren) VxŠxD: 36,9x53,4x31 cm
    Površina za pripremu hrane: 42x26 cm
    Težina: 6,78 kg
    Tip goriva: ćumur
    Broj ručki: 1
    Aluminijumske nogice: 4
    140300248
    19.490  RSD
    Picture of Roštilj Mediana Angulo 45x25x60 cm

    Roštilj Mediana Angulo 45x25x60 cm

    Roštilj Mediana Angulo dimanzija 45x25x60 cm. Roštilj na ćumur sa četiri rasklopive nogice. Postojeći okvir roštilja zadržava temperaturu kod pečenja. Ploča je dosta praktična za pečenje mesa, ima blago udubljene rešetke, pa meso ima i lep izgled posle pečenja i ostaje sočno. Nakon svake upotrebe, sve delove roštilja oprati i osušiti. Roštilj odložiti na suvo mesto radi zaštite od rđe.
    140301248
    7.990  RSD
    Fieldmann FZG1003 roštilj za dvorište

    Fieldmann FZG1003 roštilj za dvorište

    Fieldmann FZG1003 roštilj poseduje hromiranu radnu površinu dimenzija 26 x 12,5 cm. U pitanju je jednostavan proizvod koji se može lako prenositi što ga čini posebno zgodnim za varijante kao što su kampovanja, pecanja izlete i slično. Spakovan je u posebnoj rashladnoj torbi, koja pošto posluži transportnoj svrsi, postaje idealna za rashlađivanje pića dok se roštilja.

    Tehnički podaci za Fieldmann FZG1003 roštilj

    Tip: roštilj
    Boja crna
    Gril: 26 x 12,5 cm
    Roštilj: 29,5 x 18,5 cm
    140301092
    3.390  RSD
    Picture of Weber set za održavanje plinskih roštilja

    Weber set za održavanje plinskih roštilja

    Weber set za održavanje roštilja
    Pomoću fleksibilne četke i oštrog strugača sada ćete lako ukloniti ostatke hrane i masnoću iz unutrašnjosti roštilja.
    Opremljen plastičnom ručkom i ima praktičnu petlju za vešanje.
    Ručno pranje.

    Tehnički podaci: Weber seta

    Materijal: plastika
    Dimenzije četke(VxŠxD): 3.05x19.05x25.4 cm
    Dimenzije strugača(VxŠxD): 1.93x5.77x21.59 cm
    140300251
    1.790  RSD
    Picture of Četka za roštilj

    Četka za roštilj

    Četka za čišćenje roštilja 3 u 1 - žičana četka sa mesinganim vlaknima, jastuk za grubo čišćenje i strugač, uspešno čisti tvrdokorne mrlje i mrlje od ulja sa roštilja i mreža za roštilj.

    Lagana i kompaktna veličina, veoma je zgodna za nošenje.

    Drška čistača je pastična i ergonomski dizajnirana.

    B46250 četka za roštilj sadrži sve što vam je potrebno da sastružete zagorele ostatke hrane i u potpunosti očistite roštilj nakon upotrebe.

    Materijal: nerđajući čelik, bakarna žica, jastučić za ribanje, polietilenska ručka
    Veličina: 12x9.5x7 cm
    Težina: oko 123g
    140301434
    230  RSD
    Picture of Tanjirača sa sklopivim nogicama 49cm

    Tanjirača sa sklopivim nogicama 49cm

    Ukoliko želite da pripremite ukusnu hranu na originalan način ova talandara će vam obezbediti upravo to. Hrana se priprema u svojim sokovima. To može biti riba ili druga vrsta mesa zajedno sa krompirom ili nekim drugim prilozima.
    Talandara sa dve ručke za lakše rukovanje. Sve tri nogice su sklopive.
    Prečnik: 49 cm
    Debljina lima: 3 mm
    Visina nogica: 20 cm
    140301275
    3.390  RSD
    Picture of Weber BBQ kecelja

    Weber BBQ kecelja

    Weber kecelja za roštilj BBQ
    Materijal: 100% pamuk
    Može se prati u veš mašini

    Tehnički podaci: Weber BBQ kecelja

    Dimenzije kecelje (VxŠxD): 0,25x118,11x151,64 cm
    Dimenzije pakovanja: 26,67x3,05x16,51 cm
    140301494
    3.190  RSD

     

    Saveti za kupovinu roštilja

    Roštiljanje je aktivnost koja izaziva pozitivne emocije i donosi radost mnogim ljudima. Kada se pomisli na roštilj, često se setimo prijatnih trenutaka provedenih sa porodicom i prijateljima na otvorenom, uz ukusnu hranu i dobro društvo. Roštilj se smatra nezaobilaznim delom letnjih meseci, ali mnogi ga vole i tokom ostatka godine. Sa ukusnom hranom, osvežavajućim pićem i društvom koje volimo, roštiljanje je idealan način za stvaranje lepih uspomena i zajedničko uživanje.

     

    Vrste roštilja

    Ukoliko često roštiljate i volite da organizujete roštilj zabave, tada je vredno uložiti u kvalitetan roštilj sa puno dodatnih funkcija i dodataka - na primer, dodatak za picu, kuvanje supe ili specijalni dodaci za različite vrste mesa. Što je više opcija, to je više zabave. Ako se razmišljate da kupite roštilj, možete odabrati svoj savršen roštilj iz ogromnog izbora različitih modela:

    Rešetka za roštilj

    Rešetka za roštilj je obično metalna mreža koja se postavlja na vrh roštilja i služi za postavljanje hrane koja će se roštiljati. Rešetke za roštilj dolaze u različitim veličinama i oblicima. Kao oslonac često posluž cigla ili kamen kako bi se izdigla iznad žara.

    Kada je rešetka zagejana, potrebno ju je namazati uljem ili puterom kako se hrana ne bi zalepila za nju. Nakon toga, hrana se stavlja na rešetku i peče se po ukusu. Važno je redovno okretati hranu kako bi se ravnomerno ispekla sa svih strana. Rešetku možemo očistiti četkom za roštilj kako bi se uklonili ostaci hrane i masnoće. Rešetku je takođe moguće oprati deterdžentom za sudove i vodom, nakon što se ohladi.

    Piknik roštilj

    Piknik (picknick) roštilj ili izletnički roštilj je obično manji i prenosivi roštilj koji se koristi za pripremu hrane na otvorenom, na primer za piknik, kampovanje ili roštiljanje u dvorištu. Piknik roštilji su obično lagani, jednostavni za nošenje i često dolaze s nosačem ili torbom za nošenje.

    Piknik roštilji dolaze u različitim veličinama i oblicima, ali obično su manji od klasičnih roštilja. Mogu biti napravljeni od različitih materijala, kao što su metal, keramika ili kamen. U zavisnosti od modela, kao izvor toplote mogu korisitit ćumur, drvo ili plin.

    Piknik roštilji su idealni za manje grupe ljudi i za kratkotrajnu pripremu hrane na otvorenom, poput kobasica, hamburgera, piletine, ribe ili povrća. Oni su takođe popularni zbog svoje prenosivosti i jednostavnosti korištenja.

    Električni roštilj

    Električni roštilji su uređaji koji koriste električnu energiju za zagrevanje površine za pečenje hrane. Roštilj na struju je lako pripremiti za korišćenje, naime dovoljno ga je uključiti u utičnicu i vaša „vatra“ je spremna. Na električnom roštilju možete pripremati večeru čak unutra, svakako budite pažljivi prilikom upotrebe u zatvorenom prostoru.

    Električni roštilji dolaze u različitim veličinama i oblicima, a većina ih ima rešetku gde se postavlja hrana, a koja se može ukloniti radi lakšeg čišćenja. Neki modeli imaju više rešetki za pečenje hrane, a neki imaju ploče za zagrevanje ili ravne ploče za grilovanje. Jednostavni su za upotrebu i poseduju kontrolor temperature koja omogućava korisnicima da podešavaju toplotu za pripremu hrane po ukusu.

    Električni roštilji su popularni zbog svoje brzine i praktičnosti u pripremi hrane, nema dima i pepela, a sve ih to čini idealnim za roštiljanje u vikendicama ili za manje zabave kod kuće. Kada se ne koriste, lako se mogu odložiti jer su obično manje veličine.

    Popularni stoni roštilji su uglavnom električni roštilji i postavljaju se na sto ili drugu ravnu površinu. Zbog svojih karakteristika kao i pristupačne cene čest su izbor u gradskim sredinama.

    Roštilj na ćumur

    Roštilj na ćumur je uobičajeni izbor za baštenske roštilje. Ovi roštilji su idealni za upotrebu na otvorenom, poput bašti, terasa, vikendica i slično, jer ne zahtevaju izvor električne energije. Hrana poput kobasica i mesa je poseno ukusna kada je pripremljena na ćumuru. Ćumur za roštilj je zapravo drveni ugalj koji se proizvodi zagrevanjem drveta u odsustvu kiseonika, što dovodi do procesa pirolize tj procesa termičkog razlaganja drveta koje se odvija usled dugotrajnog izlaganja visokim temperaturama, ali bez kontakta sa kiseonikom. Osim ćumura moguće je koristiti brikete za roštilj koji zahvaljujući većoj gustini imaju duže vreme sagorevanja i praktičniji su kada je bitno da žar dugo traje.

    Ćumur za roštilj je popularan jer ima visok sadržaj ugljenika i relativno malo primesa, zahvaljujući čemu je lako zapaljiv i daje visoku temperaturu za brzu pripremu hrane. Ćumur proizvodi karakterističan dim i ukus, koji mnogi ljudi vole kod hrane sa roštilja.

    U našoj ponudi možete pronaći veliki broj roštilja na ćumur koji su prenosivi tako da ih možete koristiti u svojoj bašti ili dok kampujete. Većina daje prednost roštiljima koji koriste ugalj u odnosu na druge vrste roštilja. Na kvalitet pripremljene hrane utiče i kvalitet ćumura, zato se postarajte da koristite visokokvalitetni ćumur kako biste savršeno upotpunili aromu.

    Plinski roštilj

    Plinski roštilji su popularni uređaji za roštiljanje hrane koji koriste plin kao izvor toplote. Ovi roštilji su idealni za upotrebu na otvorenom, poput bašti, terasa, vikendica i slično, jer su laki za korišćenje i brzo se zagrevaju. Plinski roštilj može biti prikopčan na plinsku bocu ili gasnu instalaciju. Za njihovo povezivanje konsultujte profesionalce. Plinski roštilji su česta alternativa roštiljima na ćumur jer je njihovo održavanje nešto jednostavnije budući da nakon pripreme roštilja nema čišćenja pepela.

    Plinski roštilji su obično dostupni u različitim veličinama i oblicima, a većina ima mogućnost podešavanja temperature i protoka plina, što omogućava korisnicima da precizno kontrolišu temperaturu za pečenje hrane. Roštilji na plin su popularni zbog brzine i jednostavnosti korištenja, kao i zbog mogućnosti da se koriste u svim uslovima, čak i u lošim vremenskim uvetima. Oni su takođe idealni za pripremu različite vrste hrane, uključujući meso, ribu, povrće, voće i peciva.

    Keramički roštilj

    Keramički roštilji su sve popularniji način pripreme hrane na otvorenom. Oni se sastoje od keramičke posude koja je vrlo izdržljiva i otporna na visoke temperature, a zahvaljujući  izolacijskim svojstvima moguća je kontrola temperature i ravnomerna distribuciju toplote. Roštilj se zagreva na visoke temperature koristeći drveni ugalj odnosno ćumur.

    Keramički roštilji su višenamenski, mogu se koristiti za pečenje mesa, ribe, povrća, hleba i pizze, ali i za dimljenje hrane. Jedna od prednosti keramičkih roštilja je dugotrajnost, jer su izrađeni od kvalitetnih materijala koji su otporni na spoljašnje uticaje. Osim toga, keramički roštilji su vrlo jednostavni za korišćenje, a kontrola temperature omogućava preciznu pripremu hrane.

    Još jedna prednost keramičkih roštilja je što zadržavaju vlagu u hrani i sprečavaju isušivanje, što daje sočnu i ukusnu hranu. Osim toga, keramički roštilji su štedljivi u tom smislu što zadržavaju toplotu u sebi, što smanjuje potrošnju ćumura.

    Keramički roštilji poput Big Green Egg roštilja su odličan izbor za sve koji žele uživati u vrhunskoj hrani pripremljenoj na otvorenom uz kontrolu temperature i jednostavnu upotrebu.

    Zidani roštilj

    Zidani roštilji su izrađeni od kamena, opeke ili drugih materijala koji su otporni na toplotu. Oni su obično postavljeni na određeno mesto u dvorištu ili vrtu i uglavnom se koriste za roštiljanje velikih količina hrane za veće grupe ljudi. Zidani roštilji su popularni zbog svoje dugotrajnosti kao i originalnog izgleda u dvorištu.

    Betonski roštilj

    Betonski roštilji su izrađeni od betonskih blokova ili betonske mase. Oni su obično većih dimenzija i dizajnirani su za pripremu veće količine hrane za više ljudi. Betonski roštilji su poput zidanih roštilja dugotrajni i mogu se koristiti tokom cele godine.

    Dimni roštilji ili pušnice

    Dimni roštilj kao što je Weber pušnica je savršen uređaj za sve ljubitelje dimljenog mesa koje se može pripremati na dimu koji nema visoku temperaturu. Ovaj uređaj je naročito popularan u BBQ kulturi. Ova vrsta roštilja koristi drveni čips ili piljevinu kako bi se dodao dim i specifičan ukus hrani koja se priprema. Dimne pušnice se sastoje od komore za pečenje i komore za dimljenje koje su spojene cevima koje omogućavaju cirkulaciju dima.

    Dimni roštilj se obično koristi za pripremu mesa, ribe i drugih namirnica koje imaju jači ukus kada se dime. Uz pomoć pušnice, hrana dobija aromu dima koja se zadržava u njoj i daje joj poseban ukus i teksturu. Ova tehnika je posebno popularna u BBQ kulturi, gde se često koristi za pripremu svinjskog mesa, govedine i pilećeg mesa.

     

    Na šta obratiti pažnju kod izbora roštilja?

    Prilikom odabira roštilja, osim što ćete uzeti u obzir vrstu izvora toplote na kojoj pripremate hranu dobro je razmotriti i druge stavke poput veličine, materijala, dodatnih funkcija i pribor koji mogu uticati na vaš izbor.

    Veličina roštilja i rešetke

    Postoje roštilji za jednu osobu, za porodice ili velike zabave. Mali piknik roštilji sa površinom za roštiljanje od 300 do 400 cm² obično nude prostor za dve šnicle ili četiri manje kobasice. Stoni modeli i mali električni roštilji sa površinom oko 900 cm² su dovoljni za pripremu roštilja za do četiri osobe. Stojeći i kupolasti roštilji sa točkićima imaju površinu od 2000 do oko 3000 cm² gde ima dovoljno prostora za do šest osoba da istovremeno roštiljaju. Za velike zabave sa do 20 ljudi, pogodni su roštilji sa rešetkom površine od oko 5000 cm². U našoj ponudi to su veliki plinski roštilji sa najmanje tri gorionika, bočni gorionici i stalak za zagrevanje hrane, snažni dimni roštilji ili posebno veliki roštilji na ćumur.

    Savet:Svi koji redovno roštiljaju sa prijateljima ili porodicom trebalo bi da se opredele za veći uređaj. To vam daje više prostora za različite vrste hrane za roštiljanje, možete eksperimentisati sa novom hranom i svi gosti mogu uživati u hrani istovremeno.

    Materijal

    Roštilji koji koriste drvo ili plin imaju metalna kućišta i rešetke. Modeli sa kaminom, kao što je betonski roštilj, takođe imaju izdržljiva kućišta napravljena od armiranog betona. Moćni uređaji kao što su plinski ili dimni roštilji, koji generišu temperature do 850°C, su napravljeni od čelika. Električni roštilji su opremljeni metalnim rešetkama, keramičkim ili neprijanjajućim livenim aluminijumskim pločama za roštiljanje, dok je njihovo kućište je napravljeno od nerđajućeg čelika ili čvrste plastike.

    Dodatne funkcije

    Roštilji na drvo i plin često imaju zasebne kontrole temperature, termostate i senzore temperature. Druge karakteristike udobnosti su postolja za zagrevanje, radne površine kao i prostor za odlaganje. Na većini električnih roštilja možete individualno podešavati temperaturu roštiljanja. Neki roštilji imaju senzor koji automatski podešava vreme i temperaturu kuvanja na osnovu debljine ili vrste hrane koja se roštilja.

     

    Koji je najbolji roštilj za tebe?

    Prilikom kupovine roštilja bitno je razmotriti još neke detalje osim ukusa koji preferirate. Važno je i praktično rukovanje, adekvatna oprema i veličina roštilja. Pored toga, trebalo bi unapred razmisliti koje gorivo vaš novi roštilj treba da koristi, a da pri tom razmotrite i sredinu gde ga planirate koristiti. Na primer u nekim gradskim sredinama je neprimereno ili čak zabranjeno ložiti vatru, isto tako na terasama i dr. Osim toga lepo je biti i obziran prema komšijama.

    Užitak roštiljanja

    Mnogi uživaju u roštiljanju na otvorenom sa roštiljem na ćumur. Vreme potrebno za zagrevanje i hlađenje ćumura je deo rituala. Iako ćumur sam po sebi ne daje nikakav ukus, tipičan miris roštilja se stvara tokom pečenja, što daje kobasicama i šniclama njihov neodoljiv ukus. Roštiljanje na ćumur ne zahteva puno tehnologije. Možete birati između kompaktnih i mobilnih modela, kotlovskih roštilja za direktnim i indirektnim pečenje do vrtnih betonskih roštilja na kojima takođe možete peći, dimiti, grilovati povrće ili čak pripremiti pizzu.

    Brzo i praktično roštiljanje

    Plinski roštilji su najbolji izbor za sve koji žele da budu što brži, a ipak žele da roštiljaju na otvorenom plamenu. Sve što vam je potrebno je priključak za gas ili plinska boca i možete započeti zabavu na roštilju. Uređaji se lako koriste, poput šporeta na gas. Temperatura se lako podešava i ostaje konstantna. Nema dima prilikom roštiljanja, a uređaji su jednostavni za čišćenje nakon pripreme roštilja.

    Bezbedno koristite vaš roštilj

    Ako ne želite koristiti plin ili ćumur prilikom roštiljanja, električni roštilji su pravi izbor za vas. Kod ovih uređaja, energija dolazi iz utičnice. Struja aktivira grejne elemente ispod metalne ploče ili rešetke za roštiljanje i tako pruža potrebnu toplotu. Električni roštilji su sigurni za korišćenje, jer ne morate da se bavite zapaljivim materijalima i spremni su za upotrebu čim se povežu na struju. Pošto ne proizvode dim, možete ih koristiti na balkonu i u kući. Mnoge vrste roštilja se takođe mogu sklopiti kako bi se uštedelo na prostoru.

     

    Čišćenje i održavanje roštilja 

    Da bi vaš roštilj dugo trajaopotrebno ga je očistiti svaki put nakon roštiljanja. Izdvojili smo nekoliko saveta:

    Posude za masnoće u električnim ili plinskim roštiljima, poput roštilj ploča, obično se mogu skinuti i mogu se oprati u mašini za pranje posuđa.

    Nakon što se ohladi, naslage na rešetki roštilja na ćumur mogu se ukloniti krpom namočenom u vodi i malo pepela iz roštilja.

    Ako postoje posebno tvrdokorne naslage, zamotajte rešetku u vlažne novine preko noći a zatim sutradan uklonite ostatke naslaga sredstvom za čišćenje rerne ili roštilja.

    Ukoliko se na plinskom roštilju i pored posude za masnoće površine isprskaju masnoćama, jednostavno ga pojačajte i sačekajte da masnoće sagore. Čađ se može ukloniti četkom.

    Delove roštilja za skladištenje kao i spoljašnjost roštilja možete očistiti vlažnom krpom i malom količinom deterdženta za pranje sudova. Uvek prvo pročitajte uputstvo za upotrebu proizvođača.

    Savet:Ako roštilj stoji napolju tokom cele sezone roštiljanja, preporučljivo je nabaviti odgovarajuću zaštitnu navlaku ili pokrivač kao dodatnu opremu za roštiljanje koji štite roštilj i plinske boce od prašine i kiše.

     

    Roštilj tokom cele godine!

    Bez obzira da li je u pitanju vaša vikendica, balkon ili dvorište, roštiljmožete pripremati u svako doba godine. Izbor roštilja ne zavisi samo o vašem ukusu nego i o vrsti hrane koju ćete roštiljati, koliko često i gde ćete koristiti roštilj.

    Pogledajte Crafter ponudu roštilja i obezbedite pribor za svoj savršen vikend sa porodicom i prijateljima. Pripremite roštilj ne samo leti, obradujte kolege s posla, rodbinu ili prijatelje pozivom na roštilj tokom prvih dana proleća ili sunčanih dana jeseni. Za dobro raspoloženje i druženje je dovoljan jedan roštilj!

     

     

    Filtriraj po
    Filter by attributes
    • Visina
    • Brend
    • Težina
    • Prečnik rešetke
    • Prostor za kuvanje
    • Uvoznik