Kategorije proizvoda
  Meni Zatvori
  Load
  Sortiraj
  -15% ONLINE CENA
  Picture of Des kazan za rakiju prevrtač 60l sa mešalicom

  Des kazan za rakiju prevrtač 60l sa mešalicom

  - Dno: Elektrolitički bakar 1mm
  - Plašt: Elektrolitički bakar 0,8mm
  - Gornji deo: Elektrolitički bakar 1mm
  - Kalpak: Elektrolitički bakar 0,8mm
  - Hladnjak: Prohrom lim 304 0,8mm
  - Vertikalne cevi: Bakarna cev Ø15x1mmx1000mm
  - Spojna cev: Bakarna cev Ø28x1mmx1270mm
  - Ložište: Hladno valjani lim: 1,5mm
  - Sa mešalicom

  210300020
  124.990  RSD 106.241,5  RSD
  Picture of Des stabilni kazan za proizvodnju rakije 100l KV PH30

  Des stabilni kazan za proizvodnju rakije 100l KV PH30

  Modeli kazana STABILNI su uređaji za destilaciju voćnih alkoholnih pića velikog kapaciteta namenjeni individualnoj industrijskoj upotrebi. Set kazana za destilaciju alkoholnih pića se sastoji od bakarnog kotla sa mehaničkom ručnom mešalicom ugrađenog u bakarni kotao. Kotao je postavljen u ložište, izrađeno od hladno valjanog lima.

  Punjenje kotla se vrši skidanjem gornjeg dela kazana/kalpaka, identično kao na kazanima prevrtačima. Za pražnjenje uređaja postavljen je mesingani kuglični ventil 2,5". Kazan i kalpak su spojeni pomoću prohromske prirubnice debljine 4mm i dihtunga debljine 10mm. Silikonska zaptivka namenjena za zaptivanje kotla i kalpaka, odgovara zahtevima Zakona o zdravstvenoj ispravnosti predmeta opšte (prehrambene) upotrebe, ispunjava uslove u pogledu zdravstvene bezbednosti i ispravnosti. Spoj kazana i hladnjaka sa spojnom cevi vrđi se pomoću 3klamp sistema gde se nalazi silikonski dihtung 2mm. Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom, parom ili samim destilatom, su izrađeni od najkvalitetnijeg elektrolitičkog bakra. Bakar je jedan od najboljih provodnika toplote dobar provodnik toplote, otporan na dejstvo organskih kiselina i veoma dobro utiče na ukus i miris destilata, dokazano, bolje od bilo kog drugog metala. Iz tog razloga su destilati (rakije) dobijeni u kazanima od bakra čistijeg mirisa i ukusa.

  Kazani su pogodni za pravljenje različitih destilata. Njegova osnovna namena jeste proizvodnja rakije, al na njemu takođe možete proizvoditi vrhunski džin, viski, vodku, rum... Prilikom kupovine možete izabrati prohromski protočni hladnjak 30 L ili klasičnu pocink tabarku kapaciteta 200 L sa bakarnom cevi koja ima 6 navoja.
  140100097
  149.990  RSD
  Picture of Kazan za proizvodnju rakije 120l KV PH30 Des

  Kazan za proizvodnju rakije 120l KV PH30 Des

  Uređaji za destilaciju voćnih alkoholnih pića velikog kapaciteta namenjeni individualnoj i industrijskoj upotrebi. Jednostavno punjenje kazana kroz prohomska ulivna vrata i pražnje kotla kroz ugrađen kugla ventil. Mešanje komine vrši se mehanički pomoću ugrađene mešalice.
  Sastoji se od bakarnog kotla ugrađenog u ložište koje je izrađeno od hladno-valjanog lima.
  Ložište sadrži sistem prevrtanja koje omogućava lako punjenje i pražnjenje kotla.
  Kazan i kalpak su spojeni pomoću prohromske prirubnice debljine 4mm i dihtunga debljine 10mm.
  Spoj kazana i hladnjaka sa spojnom cevi vrši se pomoću 3klamp sistema gde se nalazi silikonski dihtung 2mm.
  Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom, parom ili samim destilatom, su izrađeni od najkvalitetnijeg elektrolitičkog bakra.
  140100061
  219.990  RSD
  Picture of Kazan za proizvodnju rakije 35l sa mešalicom Des

  Kazan za proizvodnju rakije 35l sa mešalicom Des

  Hobby kazani su uređaji za destilaciju voćnih alkoholnih pića malog kapaciteta namenjen kućnoj upotrebi. Kapacitet ovog modela je 35l. Set kazana za destilaciju alkoholnih pića se sastoji od bakarnog kotla ugrađenog u ložište koje je izrađeno od hladno-valjanog lima, spojne cevi sa holenderima koje se koriste za sistem zaptivanja i hladnjakom izrađenog od pocinkovanog lima u kome se nalazi bakarna spirala sa 3 navoja. Kazan i kalpak su spojeni pomoću prohromske prirubnice debljine 4mm i dihtunga debljine 5mm. Silikonska zaptivka namenjena za zaptivanje kotla i kalpaka, odgovara zahtevima Zakona o zdravstvenoj ispravnosti predmeta opšte (prehrambene) upotrebe, ispunjava uslove u pogledu zdravstvene bezbednosti i ispravnosti.
  Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom, parom ili samim destilatom, su izrađeni od najkvalitetnijeg elektrolitičkog bakra.
  Bakar je veoma dobar provodnik toplote, otporan na dejstvo organskih kiselina i veoma dobro utiče na ukus i miris destilata, dokazano bolje od bilo kog drugog metala (nerđajući čelik, aluminijum, itd.. ). Iz tog razloga su destilati (rakije) dobijeni u kazanima od bakra čistijeg mirisa i ukusa.
  140100060
  56.990  RSD
  Picture of Kazan za proizvodnju rakije Mini Hobby 10l Des

  Kazan za proizvodnju rakije Mini Hobby 10l Des

  Hobby kazani su uređaji za destilaciju voćnih alkoholnih pića malog kapaciteta namenjen kućnoj upotrebi. Kapacitet ovog modela je 10l.

  Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom, parom ili samim destilatom su izrađeni od najkvalitetnijeg elektrolitičkog bakra.

  Bakar je veoma dobar provodnik toplote, otporan na dejstvo organskih kiselina i veoma dobro utiče na ukus i miris destilata, dokazano bolje od bilo kog drugog metala (nerđajući čelik, aluminijum, itd.. ). Iz tog razloga su destilati (rakije) dobijeni u kazanima od bakra čistijeg mirisa i ukusa.

  Set uređaja sadrži prohromsku korpu koju možete koristiti kada destilišete aromatične biljke za proizvodnju eteričnih ulja, alkoholno piće tipa džin, ili kada želite da obezbedite dodatnu aromu Vašem voćnom destilatu.
  140100059
  57.990  RSD
  Picture of Kazan za rakiju Diamond 200 L

  Kazan za rakiju Diamond 200 L

  Uređaji za destilaciju voćnih alkoholnih pića velikog kapaciteta namenjeni individualnoj i industrijskoj upotrebi.
  Sastoji od bakarnog kotla, ložišta, koje je izrađeno od hladno-valjanog lima. Za mešanje komine ugrađen je elektromotor.
  Uređaj sadrži dva zasebna otvora za punjenje i pražnjenje kotla. Za pražnjenje uređaja postavljen je mesingani kuglični ventil 4’’. Kazan i kalpak su spojeni pomoću prohromske prirubnice debljine 4mm i dihtunga debljine 5mm.

  Silikonska zaptivka namenjena za zaptivanje kotla i kalpaka, odgovara zahtevima Zakona o zdravstvenoj ispravnosti predmeta opšte (prehrambene) upotrebe, ispunjava uslove u pogledu zdravstvene bezbednosti i ispravnosti. Spoj kazana i hladnjaka sa spojnom cevi vrši se pomoću 3klamp sistema gde se nalazi silikonski dihtung 2mm.

  Temperaturu u hladnjaku potrebno je održavati u opsegu od 40-60 C stepeni, koja se očitava na ugrađenom termometru. Ista se podešava preko ugrađene PIP slavine od 1/2”. Potreban je konstantan protok vode kroz hladnjak te u početku dolazi do oscilacije temperature vode u hladnjaku što je normalno i posle oko 30 min upotrebe podešavanjem jačine dotoka hladne vode ona se stabilizuje na preporučenu temperaturu.
  Pre i posle upotrebe hladnjaka preporučuje se istu očistiti tako što se u kazan sipa 10-20 L vode i ugreje na temperaturu ključanja, a sam hladnjak isprazniti tj. ne dodavati vodu za hlađenje pri čemu kroz komore i parovodne cevi puštati paru 10-15 min.
  S/M - sa mešalicom Predviđeno da se greje na čvrsto gorivo - DRVA.
  Mogućnost grejanja na GAS.
  Vertikalnih cevi u hladnjaku ima 18 kom.
  Silikonska zaptivka - namenjena za prehrambenu upotrebu.
  Tajmer na električnom motoru je podešen da radi 2min, pauzira 4min.
  140100100
  429.990  RSD
  Picture of Kazan za rakiju prevrtač 100 l sa mešalicom

  Kazan za rakiju prevrtač 100 l sa mešalicom

  Kazani za pečenje rakije su uređaji za destilaciju voćnih alkoholnih pića srednjeg kapaciteta namenjeni individualnoj upotrebi. Set kazana za destilaciju alkoholnih pića se sastoji od bakarnog kotla ugrađenog u ložište koje je izrađeno od hladno-valjanog lima. Ložište sadrži sistem prevrtanja koje omogućava lako punjenje i pražnjenje kotla. Kazan i kalpak su spojeni pomoću prohromske prirubnice debljine 4mm i dihtunga debljine 10mm. Silikonska zaptivka namenjena za zaptivanje kotla i kalpaka, odgovara zahtevima Zakona o zdravstvenoj ispravnosti predmeta opšte (prehrambene) upotrebe, ispunjava uslove u pogledu zdravstvene bezbednosti i ispravnosti. Spoj kazana i hladnjaka sa spojnom cevi vršii se pomoću 3klamp sistema gde se nalazi silikonski dihtung 2mm. Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom, parom ili samim destilatom, su izrađeni od najkvalitetnijeg elektrolitičkog bakra. Kazani su pogodni za pravljenje različitih destilata. Njegova osnovna namena jeste proizvodnja rakije, ali na njemu takođe možete proizvoditi vrhunski džin, viski, vodku, rum

  Novi hladnjak PH-30 STANDARD je predviđen kao zamena za stare modele naših hladnjaka zapremine 200 litara. Plašt hladnjaka je sastavljen od vodootpornog prohrom lima debljine 0,8 mm. Čaše su oblikovane sa natiskivanjem. Unutrašnje ploče su napravljene od bakra. Debljina lima je 1 mm. Četiri cevi za hlađenje su napravljene od bakra i dimenzije cevi su Ø 15 x 0.8 mm.

  - Princip rada: Hladnjak funkcioniše na osnovu konstantnog protoka vode koja cirkuliše između parovodnih cevi. Iste cevi povezuju dve komore gde se u gornjoj komori sakuplja destilat u parnom stanju te prolazeci kroz ohlađene parovodne cevi kondenzuje i dolazi do donje komore za skupljanje u tečnom stanju ohlađena na preporučenu temperaturu do 18 °C, te izlazi iz sistema hladnjaka. Kapacitet hladnjaka je 30 litara vode.

  - Potrošnja vode: Prilikom testiranja je za sat vremena potrošeno 80 L vode za hlađenje tj. za 3 sata bi se potrošilo cca 240 L vode za hlađenje koliko iznosi prosečan proces destilacije. Prosečna održavana temperatura na najvišljoj tački hladnjaka je 40-60 °C te je prosečna temperatura destilata 14°C i varirala je u opsegu 9 do 18 stepeni. Prethodno korišćeni hladnjaci su zapremine 200 L, sa novim modelom hladnjaka ušteda potrošnje vode je cca. 50 % manja.

  - Održavanje hladnjaka nakon sezone: Pre i posle upotrebe hladnjaka preporučuje se istu očistiti tako što se u kazan sipa 10-20 L vode i ugreje na temperaturu ključanja, a sam hladnjak isprazniti tj. ne dodavati vodu za hlađenje pri čemu kroz komore i parovodne cevi puštati paru 10-15 min.

  -Prednosti:
  • bolje hlađenje krajnjeg destilata;
  • pomoću PIP slavine moguće je fino podešavanje temperature krajnjeg destilata;
  • umanjena potrošnja vode za hlađenje;
  • materijal otporan na habanje i njegova antikorozivna svojstva;
  • lakši transport i manipulacija istim u odnosu na stare modele • lako održavanje i atraktivan dizajn
  Usled konstantnog unapređenja, prikazana fotografija proizvoda može minimalno odstupiti od stvarnog izgleda proizvoda.

  140100218
  133.990  RSD
  Filtriraj po
  Filter by attributes
  • Brend