Kategorije proizvoda
  Meni Zatvori

  DES

  Kompanija DES Subotica osnovana je davne 1961. godine kada je počela sa proizvodnjom najkvalitetnijih kazana za rakiju, izrađenih od elektrolitičkog bakra DHP kvaliteta. Razvili su asortiman proizvoda od uređaja malih kapaciteta za hobi proizvođače do profesionalnih instalacija za velike destilerije.

  Load
  Sortiraj
  Picture of Kazan za proizvodnju rakije 120l KV PH30 Des

  Kazan za proizvodnju rakije 120l KV PH30 Des

  Uređaji za destilaciju voćnih alkoholnih pića velikog kapaciteta namenjeni individualnoj i industrijskoj upotrebi. Jednostavno punjenje kazana kroz prohomska ulivna vrata i pražnje kotla kroz ugrađen kugla ventil. Mešanje komine vrši se mehanički pomoću ugrađene mešalice.
  Sastoji se od bakarnog kotla ugrađenog u ložište koje je izrađeno od hladno-valjanog lima.
  Ložište sadrži sistem prevrtanja koje omogućava lako punjenje i pražnjenje kotla.
  Kazan i kalpak su spojeni pomoću prohromske prirubnice debljine 4mm i dihtunga debljine 10mm.
  Spoj kazana i hladnjaka sa spojnom cevi vrši se pomoću 3klamp sistema gde se nalazi silikonski dihtung 2mm.
  Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom, parom ili samim destilatom, su izrađeni od najkvalitetnijeg elektrolitičkog bakra.
  140100061
  219.990  RSD
  Picture of Kazan za proizvodnju rakije 35l sa mešalicom Des

  Kazan za proizvodnju rakije 35l sa mešalicom Des

  Hobby kazani su uređaji za destilaciju voćnih alkoholnih pića malog kapaciteta namenjen kućnoj upotrebi. Kapacitet ovog modela je 35l. Set kazana za destilaciju alkoholnih pića se sastoji od bakarnog kotla ugrađenog u ložište koje je izrađeno od hladno-valjanog lima, spojne cevi sa holenderima koje se koriste za sistem zaptivanja i hladnjakom izrađenog od pocinkovanog lima u kome se nalazi bakarna spirala sa 3 navoja. Kazan i kalpak su spojeni pomoću prohromske prirubnice debljine 4mm i dihtunga debljine 5mm. Silikonska zaptivka namenjena za zaptivanje kotla i kalpaka, odgovara zahtevima Zakona o zdravstvenoj ispravnosti predmeta opšte (prehrambene) upotrebe, ispunjava uslove u pogledu zdravstvene bezbednosti i ispravnosti.
  Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom, parom ili samim destilatom, su izrađeni od najkvalitetnijeg elektrolitičkog bakra.
  Bakar je veoma dobar provodnik toplote, otporan na dejstvo organskih kiselina i veoma dobro utiče na ukus i miris destilata, dokazano bolje od bilo kog drugog metala (nerđajući čelik, aluminijum, itd.. ). Iz tog razloga su destilati (rakije) dobijeni u kazanima od bakra čistijeg mirisa i ukusa.
  140100060
  56.990  RSD
  Picture of Kazan za proizvodnju rakije Mini Hobby 10l Des

  Kazan za proizvodnju rakije Mini Hobby 10l Des

  Hobby kazani su uređaji za destilaciju voćnih alkoholnih pića malog kapaciteta namenjen kućnoj upotrebi. Kapacitet ovog modela je 10l.

  Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom, parom ili samim destilatom su izrađeni od najkvalitetnijeg elektrolitičkog bakra.

  Bakar je veoma dobar provodnik toplote, otporan na dejstvo organskih kiselina i veoma dobro utiče na ukus i miris destilata, dokazano bolje od bilo kog drugog metala (nerđajući čelik, aluminijum, itd.. ). Iz tog razloga su destilati (rakije) dobijeni u kazanima od bakra čistijeg mirisa i ukusa.

  Set uređaja sadrži prohromsku korpu koju možete koristiti kada destilišete aromatične biljke za proizvodnju eteričnih ulja, alkoholno piće tipa džin, ili kada želite da obezbedite dodatnu aromu Vašem voćnom destilatu.
  140100059
  57.990  RSD
  Picture of Des stabilni kazan za proizvodnju rakije 100l KV PH30

  Des stabilni kazan za proizvodnju rakije 100l KV PH30

  Modeli kazana STABILNI su uređaji za destilaciju voćnih alkoholnih pića velikog kapaciteta namenjeni individualnoj industrijskoj upotrebi. Set kazana za destilaciju alkoholnih pića se sastoji od bakarnog kotla sa mehaničkom ručnom mešalicom ugrađenog u bakarni kotao. Kotao je postavljen u ložište, izrađeno od hladno valjanog lima.

  Punjenje kotla se vrši skidanjem gornjeg dela kazana/kalpaka, identično kao na kazanima prevrtačima. Za pražnjenje uređaja postavljen je mesingani kuglični ventil 2,5". Kazan i kalpak su spojeni pomoću prohromske prirubnice debljine 4mm i dihtunga debljine 10mm. Silikonska zaptivka namenjena za zaptivanje kotla i kalpaka, odgovara zahtevima Zakona o zdravstvenoj ispravnosti predmeta opšte (prehrambene) upotrebe, ispunjava uslove u pogledu zdravstvene bezbednosti i ispravnosti. Spoj kazana i hladnjaka sa spojnom cevi vrđi se pomoću 3klamp sistema gde se nalazi silikonski dihtung 2mm. Svi delovi uređaja koji dolaze u kontakt sa fermentisanom voćnom masom, parom ili samim destilatom, su izrađeni od najkvalitetnijeg elektrolitičkog bakra. Bakar je jedan od najboljih provodnika toplote dobar provodnik toplote, otporan na dejstvo organskih kiselina i veoma dobro utiče na ukus i miris destilata, dokazano, bolje od bilo kog drugog metala. Iz tog razloga su destilati (rakije) dobijeni u kazanima od bakra čistijeg mirisa i ukusa.

  Kazani su pogodni za pravljenje različitih destilata. Njegova osnovna namena jeste proizvodnja rakije, al na njemu takođe možete proizvoditi vrhunski džin, viski, vodku, rum... Prilikom kupovine možete izabrati prohromski protočni hladnjak 30 L ili klasičnu pocink tabarku kapaciteta 200 L sa bakarnom cevi koja ima 6 navoja.
  140100097
  149.990  RSD
  Picture of Kazan za rakiju Diamond 200 L

  Kazan za rakiju Diamond 200 L

  Uređaji za destilaciju voćnih alkoholnih pića velikog kapaciteta namenjeni individualnoj i industrijskoj upotrebi.
  Sastoji od bakarnog kotla, ložišta, koje je izrađeno od hladno-valjanog lima. Za mešanje komine ugrađen je elektromotor.
  Uređaj sadrži dva zasebna otvora za punjenje i pražnjenje kotla. Za pražnjenje uređaja postavljen je mesingani kuglični ventil 4’’. Kazan i kalpak su spojeni pomoću prohromske prirubnice debljine 4mm i dihtunga debljine 5mm.

  Silikonska zaptivka namenjena za zaptivanje kotla i kalpaka, odgovara zahtevima Zakona o zdravstvenoj ispravnosti predmeta opšte (prehrambene) upotrebe, ispunjava uslove u pogledu zdravstvene bezbednosti i ispravnosti. Spoj kazana i hladnjaka sa spojnom cevi vrši se pomoću 3klamp sistema gde se nalazi silikonski dihtung 2mm.

  Temperaturu u hladnjaku potrebno je održavati u opsegu od 40-60 C stepeni, koja se očitava na ugrađenom termometru. Ista se podešava preko ugrađene PIP slavine od 1/2”. Potreban je konstantan protok vode kroz hladnjak te u početku dolazi do oscilacije temperature vode u hladnjaku što je normalno i posle oko 30 min upotrebe podešavanjem jačine dotoka hladne vode ona se stabilizuje na preporučenu temperaturu.
  Pre i posle upotrebe hladnjaka preporučuje se istu očistiti tako što se u kazan sipa 10-20 L vode i ugreje na temperaturu ključanja, a sam hladnjak isprazniti tj. ne dodavati vodu za hlađenje pri čemu kroz komore i parovodne cevi puštati paru 10-15 min.
  S/M - sa mešalicom Predviđeno da se greje na čvrsto gorivo - DRVA.
  Mogućnost grejanja na GAS.
  Vertikalnih cevi u hladnjaku ima 18 kom.
  Silikonska zaptivka - namenjena za prehrambenu upotrebu.
  Tajmer na električnom motoru je podešen da radi 2min, pauzira 4min.
  140100100
  429.990  RSD
  Picture of Des kazan za rakiju prevrtač 60l sa mešalicom

  Des kazan za rakiju prevrtač 60l sa mešalicom

  - Dno: Elektrolitički bakar 1mm
  - Plašt: Elektrolitički bakar 0,8mm
  - Gornji deo: Elektrolitički bakar 1mm
  - Kalpak: Elektrolitički bakar 0,8mm
  - Hladnjak: Prohrom lim 304 0,8mm
  - Vertikalne cevi: Bakarna cev Ø15x1mmx1000mm
  - Spojna cev: Bakarna cev Ø28x1mmx1270mm
  - Ložište: Hladno valjani lim: 1,5mm
  - Sa mešalicom

  210300020
  124.990  RSD
  Filteri (0) Close
  Obriši sve
  Filtriraj po
  Filter by attributes
  • Brend