Kategorije proizvoda
  Meni Zatvori

  Termosi, bokali, flaše

  Load
  Sortiraj
  -25%
  Picture of Leifheit flašica za piće 550ml, crvena

  Leifheit flašica za piće 550ml, crvena

  LEIFHEIT bočica za vodu Flip 550 ml od Tritan BPA free plastike - 100% nepropusna uz lako otvaranje jednom rukom pomoću dugmeta sa zaključavanjem. Ako Vam je potrebna bočica za vodu otporna na curenje i udarce, i koju možete sigurno poneti sa sobom u torbi, rancu ili džepu bez razmišljanja, LEIFHEIT bočica za vodu FLIP od tritan BPA free plastike, zapremine 550 ml, u providnoj crvenoj boji je pravi izbor za Vas. To je zato što ima više sigurnosnih funkcija koje sprečavaju curenje sadržaja, i omogućavaju da ne brinete o prosipanju tečnosti prilikom nošenja ili ispijanja. Poklopac je opremljen nepropusnim zatvaračem, a brava sa zaključavanjem sprečava otvaranje poklopca izolacione šolje i onemogućava curenje, tako da termos bocu FLIP lako možete poneti sa sobom bilo gde,bez straha. Idealna je za školarce i korišćenje tokom vožnje. Bocu možete okačiti na torbu ili ruksak sa spoljašnje strane, jer je opremljena izdržljivom sklopivom ručkom. Uz FLIP termos flašicu, sada možete uživati u ukusnim napitcima sa infuzovanim ukusima svežeg voća ili omiljenog čaja i u pokretu, kolima ili u kancelariji, jer u poklopcu sadrži uložak za filtriranje koji omogućava lagano ispuštanje ukusa i ujedno sprečava da biljke, sveže seckano voće i slično ometaju ispijanje. Filter se može vrlo lako odvrnuti sa poklopca i očistiti. Jednostavno se rasklapa i pere u mašini za pranje posuđa. Ne sadrži BPA i druge štetne materije! Dostupna je u više boja i veličina.
  180100318
  2.390  RSD 1.790  RSD
  -25%
  Picture of Leifheit flašica za piće 550ml, ljubičasta

  Leifheit flašica za piće 550ml, ljubičasta

  LEIFHEIT bočica za vodu Flip 550 ml od Tritan BPA free plastike - 100% nepropusna uz lako otvaranje jednom rukom pomoću dugmeta sa zaključavanjem. Ako Vam je potrebna bočica za vodu otporna na curenje i udarce, i koju možete sigurno poneti sa sobom u torbi, rancu ili džepu bez razmišljanja, LEIFHEIT bočica za vodu FLIP od tritan BPA free plastike, zapremine 550 ml, u providnoj ljubičastoj boji je pravi izbor za Vas. To je zato što ima više sigurnosnih funkcija koje sprečavaju curenje sadržaja, i omogućavaju da ne brinete o prosipanju tečnosti prilikom nošenja ili ispijanja. Poklopac je opremljen nepropusnim zatvaračem, a brava sa zaključavanjem sprečava otvaranje poklopca izolacione šolje i onemogućava curenje, tako da termos bocu FLIP lako možete poneti sa sobom bilo gde,bez straha. Idealna je za školarce i korišćenje tokom vožnje. Bocu možete okačiti na torbu ili ruksak sa spoljašnje strane, jer je opremljena izdržljivom sklopivom ručkom. Uz FLIP termos flašicu, sada možete uživati u ukusnim napitcima sa infuzovanim ukusima svežeg voća ili omiljenog čaja i u pokretu, kolima ili u kancelariji, jer u poklopcu sadrži uložak za filtriranje koji omogućava lagano ispuštanje ukusa i ujedno sprečava da biljke, sveže seckano voće i slično ometaju ispijanje. Filter se može vrlo lako odvrnuti sa poklopca i očistiti. Jednostavno se rasklapa i pere u mašini za pranje posuđa. Ne sadrži BPA i druge štetne materije! Dostupna je u više boja i veličina.
  180100319
  2.390  RSD 1.790  RSD
  -25%
  Picture of Leifheit termos, 0,75l, coco, inox

  Leifheit termos, 0,75l, coco, inox

  Leifheit termos boca coco zapremine 750ml je idealan saputnik za duge šetnje. Optimalna izolacija zahvaljujući kvalitetnom izolacionom telu od nerđajućeg čelika sa dvostrukim zidom i poklopcem koji sprečava prosipanje. Nema u sebi staklo, otporna je na udarce - coco je prosto idealan saputnik. Savremenog je dizajna, proizvedena od nerđajućeg čelika, a njena zapremina iznosi 750ml. Možete je koristiti i u kući, i u kancelariji, ali i u automobilu ili na kampovanju.
  180100325
  3.190  RSD 2.390  RSD
  -23%
  Picture of Leifheit termos, 1l, coco, inox

  Leifheit termos, 1l, coco, inox

  Leifheit termos boca coco zapremine 1.000ml je kvalitetan i moderan saputnik za Vašu porodicu. Optimalna izolacija zahvaljujući kvalitetnom izolacionom telu od nerđajućeg čelika sa dvostrukim zidom i poklopcem koji sprečava prosipanje. Nema u sebi staklo, otporna je na udarce - COCO je prosto idealan saputnik. Savremenog je dizajna, proizvedena od nerđajućeg čelika, a njena zapremina iznosi 1.000ml. Možete je koristiti i u kući, i u kancelariji, ali i u automobilu ili na kampovanju.
  180100326
  3.390  RSD 2.590  RSD
  -23%
  Picture of Leifheit termos, 0,5l, coco, inox

  Leifheit termos, 0,5l, coco, inox

  Termos boca coco. Optimalna izolacija zahvaljujući kvalitetnom izolacionom telu od nerđajućeg čelika sa dvostrukim zidom i poklopcem koji sprečava prosipanje. Nema u sebi staklo, otporna je na udarce - coco je prosto idealan saputnik. Savremenog je dizajna, proizvedena od nerđajućeg čelika, a njena zapremina iznosi 500ml. Možete je koristiti i u kući, i u kancelariji, ali i u automobilu ili na kampovanju.
  180100324
  2.590  RSD 1.990  RSD
  -20%
  Picture of Leifheit flašica za piće 550ml, kivi zelena

  Leifheit flašica za piće 550ml, kivi zelena

  LEIFHEIT bočica za vodu Flip 550 ml od Tritan BPA free plastike - 100% nepropusna uz lako otvaranje jednom rukom pomoću dugmeta sa zaključavanjem. Ako Vam je potrebna bočica za vodu otporna na curenje i udarce, i koju možete sigurno poneti sa sobom u torbi, rancu ili džepu bez razmišljanja, LEIFHEIT bočica za vodu FLIP od tritan BPA free plastike, zapremine 550 ml, u providnoj kivi zelenoj boji je pravi izbor za Vas. To je zato što ima više sigurnosnih funkcija koje sprečavaju curenje sadržaja, i omogućavaju da ne brinete o prosipanju tečnosti prilikom nošenja ili ispijanja. Poklopac je opremljen nepropusnim zatvaračem, a brava sa zaključavanjem sprečava otvaranje poklopca izolacione šolje i onemogućava curenje, tako da termos bocu FLIP lako možete poneti sa sobom bilo gde,bez straha. Idealna je za školarce i korišćenje tokom vožnje. Bocu možete okačiti na torbu ili ruksak sa spoljašnje strane, jer je opremljena izdržljivom sklopivom ručkom. Uz FLIP termos flašicu, sada možete uživati u ukusnim napitcima sa infuzovanim ukusima svežeg voća ili omiljenog čaja i u pokretu, kolima ili u kancelariji, jer u poklopcu sadrži uložak za filtriranje koji omogućava lagano ispuštanje ukusa i ujedno sprečava da biljke, sveže seckano voće i slično ometaju ispijanje. Filter se može vrlo lako odvrnuti sa poklopca i očistiti. Jednostavno se rasklapa i pere u mašini za pranje posuđa. Ne sadrži BPA i druge štetne materije! Dostupna je u više boja i veličina.
  180100322
  2.390  RSD 1.890  RSD
  -20%
  Picture of Leifheit flašica za piće 550ml, srebrna

  Leifheit flašica za piće 550ml, srebrna

  LEIFHEIT bočica za vodu Flip 550 ml od Tritan BPA free plastike - 100% nepropusna uz lako otvaranje jednom rukom pomoću dugmeta sa zaključavanjem. Ako Vam je potrebna bočica za vodu otporna na curenje i udarce, i koju možete sigurno poneti sa sobom u torbi, rancu ili džepu bez razmišljanja, LEIFHEIT bočica za vodu FLIP od tritan BPA free plastike, zapremine 550 ml, u providnoj srebrnoj boji je pravi izbor za Vas. To je zato što ima više sigurnosnih funkcija koje sprečavaju curenje sadržaja, i omogućavaju da ne brinete o prosipanju tečnosti prilikom nošenja ili ispijanja. Poklopac je opremljen nepropusnim zatvaračem, a brava sa zaključavanjem sprečava otvaranje poklopca izolacione šolje i onemogućava curenje, tako da termos bocu FLIP lako možete poneti sa sobom bilo gde,bez straha. Idealna je za školarce i korišćenje tokom vožnje. Bocu možete okačiti na torbu ili ruksak sa spoljašnje strane, jer je opremljena izdržljivom sklopivom ručkom. Uz FLIP termos flašicu, sada možete uživati u ukusnim napitcima sa infuzovanim ukusima svežeg voća ili omiljenog čaja i u pokretu, kolima ili u kancelariji, jer u poklopcu sadrži uložak za filtriranje koji omogućava lagano ispuštanje ukusa i ujedno sprečava da biljke, sveže seckano voće i slično ometaju ispijanje. Filter se može vrlo lako odvrnuti sa poklopca i očistiti. Jednostavno se rasklapa i pere u mašini za pranje posuđa. Ne sadrži BPA i druge štetne materije! Dostupna je u više boja i veličina.
  180100317
  2.390  RSD 1.890  RSD
  -20%
  Picture of Leifheit flašica za piće 550ml, svetlo plava

  Leifheit flašica za piće 550ml, svetlo plava

  LEIFHEIT bočica za vodu Flip 550 ml od Tritan BPA free plastike - 100% nepropusna uz lako otvaranje jednom rukom pomoću dugmeta sa zaključavanjem. Ako Vam je potrebna bočica za vodu otporna na curenje i udarce, i koju možete sigurno poneti sa sobom u torbi, rancu ili džepu bez razmišljanja, LEIFHEIT bočica za vodu FLIP od tritan BPA free plastike, zapremine 550 ml, u providnoj, svetloj plavoj boji je pravi izbor za Vas. To je zato što ima više sigurnosnih funkcija koje sprečavaju curenje sadržaja, i omogućavaju da ne brinete o prosipanju tečnosti prilikom nošenja ili ispijanja. Poklopac je opremljen nepropusnim zatvaračem, a brava sa zaključavanjem sprečava otvaranje poklopca izolacione šolje i onemogućava curenje, tako da termos bocu FLIP lako možete poneti sa sobom bilo gde,bez straha. Idealna je za školarce i korišćenje tokom vožnje. Bocu možete okačiti na torbu ili ruksak sa spoljašnje strane, jer je opremljena izdržljivom sklopivom ručkom. Uz FLIP termos flašicu, sada možete uživati u ukusnim napitcima sa infuzovanim ukusima svežeg voća ili omiljenog čaja i u pokretu, kolima ili u kancelariji, jer u poklopcu sadrži uložak za filtriranje koji omogućava lagano ispuštanje ukusa i ujedno sprečava da biljke, sveže seckano voće i slično ometaju ispijanje. Filter se može vrlo lako odvrnuti sa poklopca i očistiti. Jednostavno se rasklapa i pere u mašini za pranje posuđa. Ne sadrži BPA i druge štetne materije! Dostupna je u više boja i veličina.
  180100321
  2.390  RSD 1.890  RSD
  -20%
  Picture of Leifheit flašica za piće 550ml, tamnoplava

  Leifheit flašica za piće 550ml, tamnoplava

  LEIFHEIT bočica za vodu Flip 550 ml od Tritan BPA free plastike - 100% nepropusna uz lako otvaranje jednom rukom pomoću dugmeta sa zaključavanjem. Ako Vam je potrebna bočica za vodu otporna na curenje i udarce, i koju možete sigurno poneti sa sobom u torbi, rancu ili džepu bez razmišljanja, LEIFHEIT bočica za vodu FLIP od tritan BPA free plastike, zapremine 550 ml, u providnoj, tamnoj plavoj boji je pravi izbor za Vas. To je zato što ima više sigurnosnih funkcija koje sprečavaju curenje sadržaja, i omogućavaju da ne brinete o prosipanju tečnosti prilikom nošenja ili ispijanja. Poklopac je opremljen nepropusnim zatvaračem, a brava sa zaključavanjem sprečava otvaranje poklopca izolacione šolje i onemogućava curenje, tako da termos bocu FLIP lako možete poneti sa sobom bilo gde,bez straha. Idealna je za školarce i korišćenje tokom vožnje. Bocu možete okačiti na torbu ili ruksak sa spoljašnje strane, jer je opremljena izdržljivom sklopivom ručkom. Uz FLIP termos flašicu, sada možete uživati u ukusnim napitcima sa infuzovanim ukusima svežeg voća ili omiljenog čaja i u pokretu, kolima ili u kancelariji, jer u poklopcu sadrži uložak za filtriranje koji omogućava lagano ispuštanje ukusa i ujedno sprečava da biljke, sveže seckano voće i slično ometaju ispijanje. Filter se može vrlo lako odvrnuti sa poklopca i očistiti. Jednostavno se rasklapa i pere u mašini za pranje posuđa. Ne sadrži BPA i druge štetne materije! Dostupna je u više boja i veličina.
  180100320
  2.390  RSD 1.890  RSD
  Picture of Bokal 1l svetli etno keramika

  Bokal 1l svetli etno keramika

  Ručno rađeno keramičko posuđe. Posuda je glazirana i namenjena je za serviranje pića. Posedujemo zdravstveni sertifikat koji garantuje da je posuđe u potpunosti bezbedno za pripremu i konzumiranje hrane.
  180101158
  1.190  RSD
  Picture of Bokal 1l tamni etno keramika

  Bokal 1l tamni etno keramika

  Ručno rađeno keramičko posuđe. Posuda je glazirana i namenjena je za serviranje pića. Posedujemo zdravstveni sertifikat koji garantuje da je posuđe u potpunosti bezbedno za pripremu i konzumiranje hrane.
  180101157
  1.190  RSD
  Picture of Domy termos flaša 0.5l

  Domy termos flaša 0.5l

  Termos boca DOMY je izrađena od kvalitetnog materijala i ima veliki otvor za lako punjenje. Pogodna je i za tople i za hladne napitke. Ukoliko idete na duži put ili želite da ponesete topli napitak na posao – termos boca DOMY je ono što vam je potrebno. Jednostavna je za održavanje. Zapremine je 0,5l a toplotu može održavati i nekoliko sati.
  180100065
  2.290  RSD
  Picture of Domy termos flaša 0.6l, sort

  Domy termos flaša 0.6l, sort

  Termos boca sort DOMY je izrađena od kvalitetnog materijala i ima veliki otvor za lako punjenje. Pogodna je i za tople i za hladne napitke. Ukoliko idete na duži put ili želite da ponesete topli napitak na posao – termos boca sort DOMY je ono što vam je potrebno. Jednostavna je za održavanje. Zapremine je 600 ml, a toplotu može održavati i nekoliko sati.

  180100067
  1.990  RSD
  Picture of Domy termos flaša 1l

  Domy termos flaša 1l

  Termos boca DOMY je izrađena od kvalitetnog materijala i ima veliki otvor za lako punjenje. Pogodna je i za tople i za hladne napitke. Ukoliko idete na duži put ili želite da ponesete topli napitak na posao – termos boca DOMY je ono što vam je potrebno. Jednostavna je za održavanje. Zapremine je 1l, a toplotu može održavati i nekoliko sati.
  180100066
  3.390  RSD
  Picture of Praktik bokal 2l chilling

  Praktik bokal 2l chilling

  Bokal zapremine 2l, sa skidajućim poklopcem. Može se prati u mašini za sudove.
  180100199
  299  RSD
  Picture of Solmazer Flaša za ulje staklena dekorativna

  Solmazer Flaša za ulje staklena dekorativna

  Staklena dekorativna flaša namenjena za čuvanje svih vrsta ulja. Može se koristiti za maslinovo ulje, sirće i pića. Pogodna je za dekoraciju prostora i odgovaraju joj razni zatvarači ili čepovi.
  180101216
  349  RSD
  Picture of Texell termo flašica plava

  Texell termo flašica plava

  Termo flašica sa zaštitom od curenja.
  Drži tečnost toplom do 12h, a hladnom do 24h.
  Zapremina ove flašice je 500ml.
  180100570
  1.490  RSD
  Picture of Texell termo flašica zelena

  Texell termo flašica zelena

  Termo flašica sa zaštitom od curenja.
  Drži tečnost toplom do 12h, a hladnom do 24h.
  Zapremina: 500ml
  Ttb-g311
  180100569
  1.490  RSD
  Picture of Yioula glassworks Posuda za led staklena Bolero

  Yioula glassworks Posuda za led staklena Bolero

  Staklena posuda za led Bolero pogodna je za sve prilike, modernog dizajna. Ukoliko slavlja treba upotpuniti i učiniti prefinjenijim ova posuda je pravo rešenje. Zbog svog elegantnog izgleda može poslužiti i kao lep poklon dragim ljudima.
  180101327
  259  RSD
  Picture of Be Cool vakuum termos 430ml

  Be Cool vakuum termos 430ml

  - Be Cool vakuum termos roze boje sa kućištem od nerđajućeg čelika
  - Kapacitet: 430 ml
  - Silikonski čep koji sprečava curenje pića

  180103089
  1.290  RSD
  Picture of Bormioli Rocco Swing flaša, 1000 ml

  Bormioli Rocco Swing flaša, 1000 ml

  - Za vodu, sok, limunadu ili ledeni čaj, retro stil flaše je zabavan dodatak bilo kojoj postavci stola
  - Kapacitet: 1000 ml

  180102065
  439  RSD
  Picture of Bormioli Rocco Swing flaša, 250 ml

  Bormioli Rocco Swing flaša, 250 ml

  - Za vodu, sok, limunadu ili ledeni čaj, retro stil flaše je zabavan dodatak bilo kojoj postavci stola
  - Kapacitet: 250 ml

  180102063
  279  RSD
  Picture of Čutura sa motivom grožđa 0,75l

  Čutura sa motivom grožđa 0,75l

  Rakija je jedna od najprepoznatljivijih srpskih proizvoda. Svako od nas ako nije lično ljubitelj ovog pića, ima članove porodice ili prijatelje koji strastveno uživaju u istom. Ova unikatna čutura namenjena je za ukrasno skladištenje alkoholnih pića, ima bakarnu gravuru sa predivnim motivom voća. Idealna je kao poklon i kao ukrasni detalj u vašem domaćinstvu. Čutura je upakovana u ukrasnu kartonsku kutiju sa rukohvatom.

  140100088
  999  RSD
  Picture of Čutura sa motivom kajsije 0,75l

  Čutura sa motivom kajsije 0,75l

  Rakija je jedna od najprepoznatljivijih srpskih proizvoda. Svako od nas ako nije lično ljubitelj ovog pića, ima članove porodice ili prijatelje koji strastveno uživaju u istom. Ova unikatna čutura namenjena je za ukrasno skladištenje alkoholnih pića, ima bakarnu gravuru sa predivnim motivom voća. Idealna je kao poklon i kao ukrasni detalj u vašem domaćinstvu. Čutura je upakovana u ukrasnu kartonsku kutiju sa rukohvatom.

  140100089
  999  RSD
  Picture of Čutura sa motivom kruške 0,75l

  Čutura sa motivom kruške 0,75l

  Rakija je jedna od najprepoznatljivijih srpskih proizvoda. Svako od nas ako nije lično ljubitelj ovog pića, ima članove porodice ili prijatelje koji strastveno uživaju u istom. Ova unikatna čutura namenjena je za ukrasno skladištenje alkoholnih pića, ima bakarnu gravuru sa predivnim motivom voća. Idealna je kao poklon i kao ukrasni detalj u vašem domaćinstvu. Čutura je upakovana u ukrasnu kartonsku kutiju sa rukohvatom.

  140100090
  999  RSD
  Picture of Čutura sa motivom slave 0,75l

  Čutura sa motivom slave 0,75l

  Rakija je jedna od najprepoznatljivijih srpskih proizvoda. Svako od nas ako nije lično ljubitelj ovog pića, ima članove porodice ili prijatelje koji strastveno uživaju u istom. Ova unikatna čutura namenjena je za ukrasno skladištenje alkoholnih pića, ima bakarnu gravuru sa predivnim motivom voća. Idealna je kao poklon i kao ukrasni detalj u vašem domaćinstvu. Čutura je upakovana u ukrasnu kartonsku kutiju sa rukohvatom.

  140100092
  999  RSD
  Picture of Čutura sa motivom šljive 0,75l

  Čutura sa motivom šljive 0,75l

  Rakija je jedna od najprepoznatljivijih srpskih proizvoda. Svako od nas ako nije lično ljubitelj ovog pića, ima članove porodice ili prijatelje koji strastveno uživaju u istom. Ova unikatna čutura namenjena je za ukrasno skladištenje alkoholnih pića, ima bakarnu gravuru sa predivnim motivom voća. Idealna je kao poklon i kao ukrasni detalj u vašem domaćinstvu. Čutura je upakovana u ukrasnu kartonsku kutiju sa rukohvatom.

  140100091
  999  RSD
  Picture of Flaša za ulje ili sirće 150ml

  Flaša za ulje ili sirće 150ml

  - Flaša za ulje ili sirće
  - Kapacitet: 150ml

  180103152
  249  RSD
  Picture of Gourmet dekanter 1,5 l

  Gourmet dekanter 1,5 l

  - Gourmet dekanter
  - Kapacitet:  1,5 l

  180102532
  1.990  RSD
  Picture of Metalni šejker 500ml, crni

  Metalni šejker 500ml, crni

  - Metalni šejker u crnoj boji
  - Kapacitet: 500ml

  180103165
  899  RSD
  Picture of Pobeda compani Bokal sa poklopcem 2l

  Pobeda compani Bokal sa poklopcem 2l

  Bokal za skladištenje tečnosti roze boje, sjajno se uklapa uz svaki dizajn. Kapacitet bokala je 2l.

  180101385
  299  RSD
  Picture of Pobeda compani Voćni bokal sa poklopcem 2l

  Pobeda compani Voćni bokal sa poklopcem 2l

  Bokal za skladištenje tečnosti roze boje, sjajno se uklapa uz svaki dizajn. Kapacitet bokala je 2l.

  180101377
  259  RSD
  Picture of Run flašica za vodu 740ml, sivo pink

  Run flašica za vodu 740ml, sivo pink

  - Run flašica za vodu
  - Kapacitet: 740ml
  - Boja: sivo pink

  180103348
  569  RSD
  Picture of Sportska flaša 750ml, više dezena

  Sportska flaša 750ml, više dezena

  - Sportska flaša u više dezena
  - Kapacitet: 750ml

  180103178
  349  RSD
  Picture of Staklena flaš 400ml, više dezena

  Staklena flaš 400ml, više dezena

  - Staklena flaša u više dezena
  - Kapacitet: 400ml

  180103151
  299  RSD
  Picture of Staklena flaša 500ml sa silikonskom zaštitom

  Staklena flaša 500ml sa silikonskom zaštitom

  - Staklena flaša sa silikonskom zaštitom
  - Kapacitet: 500ml

  180103141
  349  RSD
  Picture of Staklena flašica 750ml za sirće ili ulje

  Staklena flašica 750ml za sirće ili ulje

  - Staklena flašica za sirće ili ulje
  - Kapacitet: 750ml

  180103349
  799  RSD
  Picture of Stakleni dekanter 1400ml

  Stakleni dekanter 1400ml

  - Stakleni dekanter
  - Kapacitet: 1400ml

  180103143
  999  RSD
  Picture of Stakleni dekanter 1500ml sa drškom

  Stakleni dekanter 1500ml sa drškom

  - Stakleni dekanter 1500ml sa drškom

  180103142
  899  RSD
  Picture of Stakleni dispanzer za piće 4l sa infuzerom

  Stakleni dispanzer za piće 4l sa infuzerom

  - Stakleni dispanzer za piće 4l sa infuzerom

  180103139
  1.990  RSD
  Filteri (0) Close
  Obriši sve
  Filtriraj po
  Filter by attributes
  • Tip
  • Brend
  • Visina
  • Širina
  • Materijal
  • Dužina
  • Težina
  • Zapremina
  • Prečnik
  • Namena
  • Boja
  • Kapacitet
  • Perivost u mašini
  • Uvoznik