Kategorije proizvoda
  Meni Zatvori
  Vrati se na sve

  Traktorske kosilice

  Traktorske kosilice

  Traktorske kosilice

  Traktorske kosilice su predviđene za velike travnjake veće od 800 m2. Traktorske kosilice su udobne za rad pošto ne zahteva veliki fizički napor pošto vozač sedi i upravlja traktorom. Trakotri za košenje su idealni ako želite obavljati više poslova s njim pošto na njemu postoje priključci pomoću kojih možete obavljati dodatne radove u svom vrtu ili drugoj površini. Kao na primer dostupni su priključci za čišćenje snega, metle ili prikolice za prevoz zelenog otpada ili drveta.

  Traktorskim kosilicama je neophodno obezbediti odgovarajuće skladištenje, održavanje i redovno servisiranje. Osim toga, neoophodno je i redovno čišćenje ostataka trave koji mogu izazvati koroziju na metalnim delova traktora. Potrebna je i redovna provera svećica. Neki proizvođači preporučuju promenu svećica nakon 100h rada, svakako je najbolje da proverite period servisiranja u uputstvu za upotrebu. Zamenu svećica možete obaviti i sami uz malo tehničkog znanja. Uglavnom je dovoljno ukloniti prljavštinu sa konektora svećice, pomoću odgovarajućeg ključa odvrnite staru svećicu i zamenite sa novom. Uverite se da ste konektor očistili i ispravno postavili.

  Traktorska kosilica zahteva i redovnu zamenu ulja.

  Prednosti traktorskih kosilica

  • Brzina: traktori za košenje mogu brzo i lako pokositi velike površine travnjaka.
  • Udobnost: traktori za košenje obično imaju udobno sedište, što čini košenje manje zamornim.
  • Efikasnost: traktori za košenje mogu se koristiti i za druge poslove na travnjaku, poput skupljanja lišća ili aeraciju zemljišta.
  • Prilagodljivost: neki traktori za košenje imaju mogućnost promene brzine košenja, podešavanja visine košenja i mogućnost priključivanja drugih alata.
  • Preciznost: traktori za košenje obično imaju veće noževe u odnosu na druge vrste kosilica, što ih čini boljim za košenje velikih površina.
  • Produktivnost: traktori za košenje mogu se koristiti za komercijalne svrhe, što je idealno za održavanje velikih površina poput sportskih terena, parkova i javnih zelenih površina.

  Mane traktorskih kosilica

  • Visoka cena: Traktori za košenje travnjaka su obično skuplji od drugih vrsta kosilica, što može biti veliki izdatak.
  • Veličina: Traktori za košenje travnjaka su obično velikih dimenzija i zahtevaju puno prostora za skladištenje. Takođe, nisu prikladni za male travnjake ili teško dostupne delove vrta.
  • Manje preciznosti: Iako su traktori za košenje travnjaka snažni i efikasni, mogu biti manje precizni od drugih vrsta kosilica, posebno na neravnim terenima ili teško dostupnim područjima.
  • Viši troškovi održavanja: Traktori za košenje travnjaka mogu zahtevati više održavanja od drugih vrsta kosilica, uključujući češće servise i zamenu delova koji se brže troše.

  Pogledajte našu ponudu traktorskih kosilica*.

  *Odaberite tip "traktorske kosilice".